Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

•Tips For Contact Lens Wearers•

Φορώντας φακούς τους 5 τελευταίους μήνες, αποφάσισα να κάνω ένα άρθρο και να σου δώσω συμβουλές σχετικά με τους φακούς. Είναι κάποιες βασικές συμβουλές που θα είναι καλό να τηρούνται πάντα. Στο τέλος του άρθρου μπορείς να βρεις και βίντεο με τις συμβουλές.
Πλύσιμο Χεριών
Δεν παραλείπουμε ποτέ και για κανένα λόγο το πλύσιμο των χεριών πριν ακουμπήσουμε τους φακούς. Έτυχε μόνο μία φορά να μην το ακολουθήσω αυτό και μου δημιουργήθηκε πρόβλημα. 

Άλλαγμα Υγρού
Πρέπει να αλλάζεις το υγρό στην θήκη των φακών κάθε φορά που τους χρησιμοποιείς. Στο κατάστημα οπτικών μου είχαν πει πως πρέπει να το αλλάζω κάθε μέρα είτε τους φοράω, είτε όχι, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν το κάνω αυτό.

Άλλαγμα Φακών
Οι φακοί έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και πρέπει να την έχουμε κατά νου. Πρέπει να τους αλλάζουμε μετά το επιτρεπόμενο όριο χρήσης, γιατί δεν είναι πλέον κατάλληλοι. Επίσης, ο χρόνος διάρκειας ζωής των φακών δεν είναι οι μέρες που πρέπει να φορεθούν, αλλά οι μέρες που είναι κατάλληλοι για χρήση μετά το άνοιγμά τους. 

Κατάλληλη Ημερήσια Διάρκεια Χρήσης
Ο κατάλληλος χρόνος που μπορείς να φοράς τους φακούς καθημερινά είναι 8 ώρες. Ίσως δεν νιώθεις κάποια ενόχληση αν τους φοράς περισσότερες ώρες, αλλά ίσως αυτό μακροπρόθεσμα να σου δημιουργήσει πρόβλημα στα μάτια. Αν πάλι, χρειάζεται κάποια μέρα της εβδομάδας να τους φοράς περισσότερες ώρες, φρόντισε τις επόμενες μέρες να ανταποδώσεις αυτές τις ώρες στα μάτια σου.

Θήκη και Σταγόνες
Όταν βγαίνεις από το σπίτι, καλό θα είναι να έχεις πάντα μαζί σου την θήκη των φακών γεμάτη με υγρό και σταγόνες για τα μάτια. Μπορεί κάποια στιγμή μέσα στην μέρα να σε ενοχλήσουν οι φακοί και αν δεν μπορέσεις να ανακουφίσεις τα μάτια σου με τις σταγόνες, ίσως χρειαστεί να τους βγάλεις, οπότε η θήκη θα σου φανεί χρήσιμη.

Γυαλιά
Να έχεις πάντα μαζί σου τα γυαλιά σου, γιατί αν χρειαστεί να βγάλεις τους φακούς και έχεις μεγάλη μυωπία, δεν θα είναι καθόλου βολικό.

Αλλαγή Θήκης
Είναι καλό να αλλάζεις την θήκη των φακών σου κάθε τρεις μήνες και να την καθαρίζεις κάθε βδομάδα για λόγους υγιεινής. 

Ύπνος
Μπορεί να έχεις ακούσει ανθρώπους που κοιμήθηκαν με τους φακούς και δεν έπαθαν απολύτως τίποτα, αλλά δεν είναι καλό να κοιμάσαι με τους φακούς. Μπορεί να μην σου δημιουργήσει κανένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά έστω και λίγη ξηρότητα θα είναι υπαρκτή.

Μακιγιάζ
Πρέπει πρώτα να βάζεις τους φακούς και μετά να βάφεσαι, διότι αν δοκιμάσεις να βάλεις τους φακούς ενώ έχεις ήδη βαφτεί, μπορεί κομματάκια από το μακιγιάζ να μπουν επίσης στο μάτι σου και να σε ενοχλούν για το υπόλοιπο της ημέρας. Επίσης, να είσαι προσεκτική εφόσον έχεις βάλει τους φακούς και θες να εφαρμόσεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου.
Αυτές ήταν οι συμβουλές μου για όσους φοράνε ή για όσους θέλουν να αρχίσουν να φοράνε φακούς. Αν τηρείς αυτές τις συμβουλές, σίγουρα δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. 

Φιλάκια πολλά,
Αγγελική ♥

2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστές συμβουλές!!!! Οι αρχάριες ειδικά, καλό είναι να τα ξέρουν αυτά... πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή