•Cute Cupcakes•

Χθες είχαμε πάρτι με την ομάδα χορού, στην οποία είμαι και αποφάσισα να φτιάξω cupcakes. Παιδεύτηκα αρκετά, γιατί έγιναν κάποια λάθη στην πρώτη παρτίδα και δεν μας βγήκε καλή, αλλά έπειτα το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

cute cupcakes


Υλικά για τα κέικ:
250 γρ. βούτυρο
2 1/5 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 βανίλιες σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο (προαιρετικά)

Υλικά για την κρέμα:
250 γρ. βούτυρο
180 γρ. άχνη ζάχαρη
χρώματα ζαχαροπλαστικής
πολύχρωμη τρούφα

Χτυπάμε το βούτυρο κι έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη σταδιακά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε. Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε και πάλι για λίγα λεπτά. Αν θέλεις να βγουν σοκολατένια, ρίχνεις και τις κουταλιές σκόνης κακάο. Βάζουμε το μείγμα σε ειδικά φορμάκια για cupcakes, τα οποία τα έχουμε λαδώσει και έχουμε ρίξει αλεύρι για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, χωρίς αέρα για μία ώρα.

Για την κρέμα, χτυπάμε το βούτυρο πρώτα κι έπειτα ρίχνουμε λίγη λίγη την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μπορείς να βάλεις λιγότερη ή περισσότερη άχνη, αναλόγως πως την θέλεις. Για το μωβ χρώμα, εγώ έριξα μπλε και κόκκινες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Περίπου 5 σταγόνες μπλε και 10 κόκκινες. Άπλωσα την κρέμα πάνω στα cupcakes και έπειτα έριξα από πάνω μπόλικα χρωματιστά τρουφάκια.

mov cupcakes

Με το παραπάνω μείγμα μου βγήκαν 31 τα κεκάκια, αλλά η κρέμα έφτανε για λίγο παραπάνω από τα μισά. Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις τα cupcakes μου, βγάλε μία φωτογραφία στο Instagram και βάλε hashtag #beautyydust. 

XOXO,
Angierzz ♥

Δημοφιλείς αναρτήσεις