•Κοτοσαλάτα•

Σήμερα εγκαινιάζω άλλη μία νέα στήλη στο Beauty Dust, η οποία θα έχει σχέση με την μαγειρική. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μεγάλη πείρα στην κουζίνα, αλλά μου αρέσει να συνδυάζω γεύσεις και ως φοιτήτρια τουριστικών επιχειρήσεων μαθαίνω όλο και περισσότερα tips. Εδώ θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές που έχω δοκιμάσει, tips μαγειρικής και άλλα. Πρώτη μας συνταγή λοιπόν, είναι για μία σαλάτα που εμπνεύστηκα από ένα κατάστημα στην Ναυαρίνου, αλλά την τροποποίησα αρκετά μπορώ να πω.


Υλικά για τη σαλάτα (1 μερίδα):
4 κοτομπουκιές
Μανιτάρια (όσα θέλεις)
Ένα μικρό ματσάκι μαρούλι
1 Καρότο
Καλαμπόκι (όσο θέλεις)
Λάδι

Υλικά για τη σως:
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
Σκόνη σκόρδου (αν θέλεις και όση θέλεις)
1/2 ή 1 κουταλιά σούπας ξίδι βαλσάμικο


Βάζεις τις κοτομπουκιές και τα μανιτάρια (με λίγο λάδι) στο φούρνο για 20 λεπτά. Βράζεις το καλαμπόκι σε ένα μεγάλο μπρίκι σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Κόβεις το μαρούλι και έπειτα το καρότο σε λωρίδες. Όταν ετοιμαστούν οι κοτομπουκιές και τα μανιτάρια, κόβεις τις κοτομπουκιές σε κομματάκια και τα βάζεις στην σαλάτα μαζί με τα μανιτάρια και το καλαμπόκι. Ανακατεύεις καλά τα υλικά για την σως και έτοιμη η σαλάτα σου!
Αν η μαγιονέζα και το βαλσάμικο είναι πολύ πηχτά και πιστεύεις ότι δεν θα μπορέσει η σως να απλωθεί παντού, ρίξε ελάχιστη ποσότητα λαδιού και ανακάτεψε καλά.


ΧΟΧΟ,
Angierzz ♥

Δημοφιλείς αναρτήσεις