Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

♦Chicken Salad♦

Σήμερα εγκαινιάζω άλλη μία νέα στήλη στο Beauty Dust, η οποία θα έχει σχέση με την μαγειρική. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μεγάλη πείρα στην κουζίνα, αλλά μου αρέσει να συνδυάζω γεύσεις και ως φοιτήτρια τουριστικών επιχειρήσεων μαθαίνω όλο και περισσότερα tips. Εδώ θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές που έχω δοκιμάσει, tips μαγειρικής και άλλα. Πρώτη μας συνταγή λοιπόν, είναι για μία σαλάτα που εμπνεύστηκα από ένα κατάστημα στην Ναυαρίνου, αλλά την τροποποίησα αρκετά μπορώ να πω.

Today, I launch one more category on Beauty Dust, that has to do with cooking. The truth is that I don't have a lot experience in kitchen, but I like combining tastes and as a Tourism Management student I learn more and more tips. Here, I will share with you the recipes I've tried, cooking tips and more. So, our first recipe is a salad that I got inspired to make it from a shop on Navarinou street, but I changed it a lot.

Chicken salad κοτοσαλάτα

Υλικά για τη σαλάτα (1 μερίδα):
4 κοτομπουκιές
Μανιτάρια (όσα θέλεις)
Ένα μικρό ματσάκι μαρούλι
1 Καρότο
Καλαμπόκι (όσο θέλεις)
Λάδι

Ingredients for the salad (1 portion):
4 chicken nuggets
Mushrooms (as much as you want)
A small lettuce
1 carrot
Corn (as much as you want)
Olive Oil

Υλικά για τη σως:
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
Σκόνη σκόρδου (αν θέλεις και όση θέλεις)
1/2 ή 1 κουταλιά σούπας ξίδι βαλσάμικο

Ingredients for the sauce:
3 tablespoons mayonese
Garlic powder (if you want and as much you want)
1/2 or 1 tablespoon balsamic vinegar


Βάζεις τις κοτομπουκιές και τα μανιτάρια (με λίγο λάδι) στο φούρνο για 20 λεπτά. Βράζεις το καλαμπόκι σε ένα μεγάλο μπρίκι σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Κόβεις το μαρούλι και έπειτα το καρότο σε λωρίδες. Όταν ετοιμαστούν οι κοτομπουκιές και τα μανιτάρια, κόβεις τις κοτομπουκιές σε κομματάκια και τα βάζεις στην σαλάτα μαζί με τα μανιτάρια και το καλαμπόκι. Ανακατεύεις καλά τα υλικά για την σως και έτοιμη η σαλάτα σου!
Αν η μαγιονέζα και το βαλσάμικο είναι πολύ πηχτά και πιστεύεις ότι δεν θα μπορέσει η σως να απλωθεί παντού, ρίξε ελάχιστη ποσότητα λαδιού και ανακάτεψε καλά.

Put the chicken nuggets and the mushrooms (with some olive oil) in the over for 20 minutes. Boil the corn in a big coffee pot for almost 10 minutes. Cut the lettuce and then the carrot in stripes. When the chicken nuggets and the mushrooms will be ready, cut the chicken nuggets in small pieces and drop them to your salad with the mushrooms and the corn. Mix all the ingredients for the sauce and your salad is ready!
If the mayonese and the balsamic vinegar are too thick to spread all over the salad, pour a little olive oil in the sauce and stir well.

Φιλάκια πολλά,
Αγγελική ♥

8 σχόλια:

  1. Σίγουρα θα το δοκιμάσω φαίνεται πολύ νόστιμη :) Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ!
      Θα περιμένω απόψεις :)

      Φιλάκια ♥

      Διαγραφή
  3. καλώς σε βρήκα! πολύ ωραία η σαλάτα σου και υγιεινή!
    καλή συνέχεια!!

    Κατερίνα από http://www.positive-thinking-greece.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή